Esittely

Huom! Varapelaajahaku on auki! Vielä ehtii mukaan tunnelmoimaan

Savutupa – syysjuhla lohikäärmeen varjossa, on yhden illan aikana 28.10.2017 Jyväskylän Savutuvan Apajalla pelattava tunnelmointiin painottuva aloittelijaystävällinen liveroolipeli, jonka kantavina teemoina ovat juhlinta, hyvä ruoka, elävä musiikki, vaalikamppailut ja suvun ja omien intressien ristiriidat. Villit huhut maastopaloista, idän heimojen hyökkäyksistä ja jopa lohikäärmeistä ovat nousseet kylällä puheenaiheeksi huolestuttavan usein viime aikoina.

Pelin hahmot ovat ihmisiä, joista jokaisella on syy olla paikalla juuri sinä päivänä. Vaikka pelissä on joitakin aikataulutettuja tapahtumia, kaikki ovat vapaita edistämään hahmonsa juonia toivomallaan tavalla. Luomme osallistujien toiveiden mukaisen alkuasetelman, joka etenee sen mukaan, millaisia päätöksiä hahmot tekevät pelin aikana.

Kaikki ilmoittautuneet mahtuivat peliin. Pyydämme kärsivällisyyttä näin alkuun: saatte alustavia tietoja hahmoista ja mahdollisia lisäkyselyjä parin viikon sisällä pelinjohdon aikataulujen puitteissa.  Koska Savutuvan Apaja on niin suuri, avaamme mahdollisesti vielä ilmoittautumisen avoimille hahmoille, joten pysy kuulolla täällä tai Facebookissa!

Ketkä tekevät

Pääjärjestäjinä toimivat Jenniina Laine, Olli Santa, Miska Routakorpi, Nuppu Soanjärvi, Sini Karvonen, Mikko J. Ryytty ja Marianna Schuchmann.

Pelimaksu

Pelimaksu muodostuu Savutuvan Apajan ravintola-annoksen hinnasta, johon lisätään pelin avustajien ateriat ja kulut. Tarkka hinta määräytyy, kun tiedämme osallistujamäärän, mutta se määrittyy aterian hinnasta ja avustajien määrästä. Alkoholi on omakustanteista, eikä sisälly pelimaksuun.

Ikärajat

Jos olet alaikäinen, ei huolta. Voit osallistua peliin, jos lähetät meille allekirjoitetun lupalapun huoltajaltasi. Saat kyseisen lapun meiltä ilmoittautumisesi jälkeen. Jos olet alle 16-vuotias, sinulla tulee olla lupalapun lisäksi mukana huoltajasi hyväksymä täysi-ikäinen vastuuhenkilö.

Teemoja

Syysjuhla

Tugendin kreivikunnassa vietetään perinteistä loppusyksyn juhlaa. Elonkorjuujuhlat on vietetty jo pari kuukautta aiemmin ja nyt väki alkaa valmistautua pitkään talveen. Tugendin kreivikunnan syysmarkkinat ovat aina olleet eri kulttuurien yhteistapaaminen, joten seudulle on saapunut monia matkalaisia ja vieraita kaukaisistakin maista.

Vaalit

Tällä kertaa juhlan aikaan osuvat vaalit, jotka puhuttavat kaikkia. Kylän on valittava oma edustajansa kreivikunnan valtuustoon uudelleen, koska aiemmin valittu edustaja oli yllättäen kuollut pari viikkoa sitten. Killat ovat kokoontuneet neuvottelemaan Savutuvan tavernaan, yhteen alueen suurimmista majataloista, koska vaalien neuvonpidot on ruhtinaallisella määräyksellä pidettävä avoimina. Jokainen kyläläinen ei äänestä erikseen, vaan on antanut äänensä sille killan jäsenelle, jonka uskoo ajavan asiaansa. Killan jäsen sitten käyttää tätä valtakirjaa edustajan valintaan.

Ruhtinaan syntymäpäivät

Myös paikalle ilmoittamatta ilmestynyt ruhtinas Darius von Tugend täyttää vuosia, joten monenlaista juhlan syytä on ilmassa. Darius on usein käynyt kylässä pitäen matalaa profiililla lähellä sijaitsevan varuskunnan takia, joten hänen läsnäoloansa ei varsinaisesti ällistellä.
Vaikka suuria juhlia kaihtava ruhtinas on paennut onnittelijoita Savutuvan kylään, tavernalle on kuitenkin löytänyt tiensä myös muutama hovin jäsen, joiden vakoojat ovat olleet tarpeeksi hyvin sijoitettuja matalaa profiilia pitävän ruhtinaan paikantamiseen.

Ylennykset ja kunniamerkit

Pienehkö sotilasjoukko on saapunut Savutuvan kylään läheisestä varuskunnasta. Sotilaat ovat tulleet täydentämään muonavarantojaan ja joutuvat käymään neuvotteluja kauppiaskiltalaisten kanssa samalla kun kiltalaiset yrittävät päättää omasta ehdokkaastaan.

Sotilaiden tehtävänä on myös tarkkailla vaalitapahtumaa ja pitää yllä järjestystä.

Ruhtinas Dariuksen paikalle ilmestyminen hieman hämmentää sotilaita, koska eversti on kummallisen hiljainen ja tarkkailee sotilaitaan arvioivasti. Onko mahdollista, että on luvassa ylennyksiä tai muita huomionosoituksia? Ruhtinaalla on ollut tapana jakaa suosionosoituksia erityisesti syntymäpäivänään ja se laittaa sotilaat varsin kärkkään odotuksen valtaan. Keskusteluja käydään, kuka saa ylennyksen tai kunniamerkin.

Maastopalot

Huolta herättävät villit huhut myyttisen lohikäärmeen aiheuttamista tuhoista maaseudulla; tämä on tosin vain huhua, koska varsinaista käärmettä ei ole kukaan luotettava lähde nähnyt (ja eläimen ulkoasun kuvailut vaihtelevat laidasta laitaan), joten yleisesti epäillään, että naapurivaltojen palkkaamat agitaattorit ja lainsuojattomat olisivat aiheuttaneet näitä tuhoja.